11-6-2012 Het consultatie bureau

Het was weer zover, Aron had een check up bij het consultatie bureau. Gelukkig had ik gisteren opeens een helder moment, want anders waren we de afspraak zo vergeten. ik vind het toch altijd wel leuk om daar even heen te gaan, even horen hoe lang hij is, en hoe zwaar hij is. En om even te vertellen hoe goed Aron het doet, want ja dat doet hij!

Vanmiddag om 16:45 waren wij aan de beurt, even meten, jahoor Aron is weer 3 centimeter gegroeid en zit nu op 84 centimeter! En daarna was het tijd om te wegen, een kleine 11 kilo kwam het op uit. Hij is de afgelopen vier maand 3 centimeter gegroeid en 1 kilo gegroeid. Het was allemaal niet in verhouding, maar nog niet zorg wekend dus gewoon lekker doorgaan en stiekem hopen dat Aron weer goed gaat eten.

Ook kregen we van het consultatie bureau een leuk boekje mee, met leuke tips die ik hier nog wel even zal gaan delen. Want ze zijn zoo leuk haha!

Verder is Aron motorisch goed ontwikkeld en mogen wij qua spraak ook niet klagen. Inmiddels kan hij zo ongeveer 30 á 40 woordjes spreken. En zing hij delen van sommige liedjes zoals; alle eendjes…. en bob de bouter! Zo leuk en ontzettend gezellig. Het is zo fijn als je kindje het qua ontwikkeling goed doet en dat je trots kan zijn wat je kind en ook jijzelf hebt bereikt.

Aron is wel een wilde, hij kan geen moment stilzitten en moet alles zien wat er gebeurd, en ja dat ziet hij ook echt. Soms heel vermoeiend maar wederom is dit ook erg goed voor zijn ontwikkeling. Hij was dan ook niet zo geïnteresseerd in de consultatiebureau arts, maar juist de hele tijd bezig met het heen en weer lopen naar al het speelgoed. Ook daar werden papa en mama even uit getest want ons boefje vind het leuk om overal op te zitten!

Gelukkig zijn we er voor een half jaar vanaf, want deze afspraak had er net zo goed niet kunnen zijn. Tuurlijk is het leuk om de ontwikkeling van je kind te volgen. Maar ik als pedagogisch werker in spé kan dit met dank aan mijn opleiding zelf ook goed signaleren. Deze afspraak zijn geen prikjes e.d. dus ik zelf zou bij een tweede alleen de afspraken doen waarbij er geprikt moet worden.


( ook het spelen met de poppenwagen is leuk!)

Advertisements

One thought on “11-6-2012 Het consultatie bureau

  1. nou fijn om te horen dat onze kleinzoon het goed doet, en de poppenwagen van jouw staat hier nog op zolder, dus mocht je die graag willen geen probleem,
    ook doen jullie het als papa en mama het goed, zo door gaan

    gr mama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s