Hoe help ik mijn peuter de verhuizing door.

Help! Hoe gaan we dit doen? Een verhuizing regelen en uitvoeren terwijl er een peuter om ons heen loopt. 

Zoals jullie hebben kunnen lezen, hebben wij een nieuwe woning. Dit betekend natuurlijk momenteel veel klussen in het nieuwe huis, en inpakken in het oude huis. Dit brengt veel drukte en spanningen met zich mee. Ik vroeg me af hoe ik mijn peuter het beste kan begeleiden tijdens deze hectische periode. Ben jij ook benieuwd? Lees dan verder!

De peuter en het nieuwe huis

Op de peuterleeftijd kan de peuter al redelijk voorbereidt worden op een verhuizing. Je kan hiervoor boekjes lezen , door het lezen van boekjes kan je het kind uitleggen wat verhuizen nou echt betekend. Wat absoluut belangrijk is, is dat je het nieuwe huis met de peuter gaat bekijken en laat hem zien waar zijn kamertje komt te staan, waar zijn zandbak komt te staan. En je zou een rondje door de wijk kunnen lopen om bijvoorbeeld een speeltuintje te laten zien.

Zorg ervoor dat de peuter zijn eigen spulletjes houdt. Ga dus niet opeens over naar een groter bed wanneer hij nog in een ledikant ligt. Een verhuizing is voor de peuter al een grote stap en hij raakt al zijn oude vertrouwde plekje kwijt. Ook zou je samen met je peuter een doos kunnen inpakken met zijn favoriete speelgoedjes. Deze doos kun je weer uit pakken in het nieuwe huis. Het kind zal dan de spulletjes herkennen en snappen dat alle spullen van het oude huis in het nieuwe huis komen. Hierdoor geef je de peuter een stukje vertrouwen terug.

Momenteel hebben wij te stellen met een pittige, koppige peuter. Wat absoluut te begrijpen is want tja het huis is het onderwerp van de dag. En onze peuter snapt het verhuizen-gedoe nog net niet. Ik hoop dat we doormiddel van de bovenstaande tips het voor Aron een stuk makkelijker kunnen maken.

Advertisements

2 thoughts on “Hoe help ik mijn peuter de verhuizing door.

  1. Lastig meis.. Jenna was 4 toen wij verhuisde en die had er niet zoveel last van. Als het bij Sylvie geweest zou zijn dan zou het lastiger zijn. Die zou er ook veel last van hebben. Ik weet ook zo even geen oplossing. Misschien toch even tijdelijk naar iemand toe als je druk bezig bent met inpakken. Ik weet natuurlijk niet of die optie er is dus ik kan dat wel makkelijk zeggen.

    Sterkte meis! Hopelijk gaat het allemaal lekker vlot en kunnen jullie gaan genieten van jullie nieuwe huisje

    Liefs Biancxxx

  2. Hoop dat het allemaal goed gaat lopen met het verhuizen… Voor zo,n kleintje is dat idd wel vreemd en moeilijk te begrijpen. Maar zal vast allemaal wel goed komen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s