Gelezen | Meisjes van mevrouw de Wit

Een tijdje terug kon je al lezen wat ik van het boek achter het raam op de wallen vond. Inmiddels heeft de schrijfster van dit boek een nieuw boek uit die ik inmiddels heb uitgelezen. HEt boek meisjes van de mevrouw de wit is opnieuw een waar gebeurd verhaal.

Het boek draait om de dochter van mevrouw de wit die terecht komt in het loverboy circuit. Mevrouw de wit vecht voor haar dochter en start daardoor een stichting genaamd stop loverboys nu. Het verhaal vond ik erg aangrijpend, en kon er niet bij dat het er zo erg aan toe ging. En dat de loverboys zo slim zijn, op alle mogelijke manieren zorgen ze ervoor om contact te krijgen met de meiden. Het boek heb ik in een avond uitgelezen omdat ik zo werd meegesleept in het verhaal, ik verlangde naar meer. Ik moest weten hoe het zou aflopen.

Pas sinds een paar jaar is er in Nederland serieuze aandacht voor een van de ernstigst denkbare misdrijven: het dwingen van jonge, vaak minderjarige meisjes om seks te hebben met andere mannen. De daders worden loverboys genoemd, maar zijn in wezen keiharde, gewetenloze criminelen.

Schrijver en journalist Patricia Perquin kwam in aanraking met slachtoffers van loverboys in het opvanghuis van Anita de Wit, een van de zeer weinige Nederlanders die dag in dag uit hun best doen deze meisjes weer een menswaardig bestaan te geven. Perquin wist dat ze geconfronteerd zou worden met vreselijke verhalen, maar dat de misstanden zo gruwelijk zouden zijn, had ze nooit kunnen bevroeden.

De meisjes van mevrouw De Wit is een onthutsend boek. Patricia Perquin is erin geslaagd om de meisjes, die de meest mensonterende ervaringen hebben ondergaan, een eigen stem te geven. Ze zijn beschadigd, maar ze hebben ook dromen en willen weer kunnen lachen, iets waartoe Perquin hen uitnodigt. De meisjes van mevrouw De Wit is een eerlijk, van binnenuit beschreven portret van een groep meisjes die weigeren te erkennen dat hun levens voorgoed verwoest zijn, en die vol goede moed proberen de draad weer op te pakken.

Patricia Perquin schreef de bestseller Achter het raam op de Wallen, over haar ervaringen als prostituee, en werkte voordien in de mediawereld. Daarnaast schrijft ze columns en bijdragen voor verschillende kranten en weekbladen.

Ik raad jullie dit boek absoluut aan. Waarom? Omdat het een verhaal is wat de wereld in moet. Het is verschrikkelijk wat er gebeurt met die meisjes. Maar meer mensen zouden moeten weten wat er gebeurt.

Het boek kun je o.a. hier kopen.

xox Joyce 

Advertisements

12 thoughts on “Gelezen | Meisjes van mevrouw de Wit

  1. Het boek lijkt me echt mooi om te lezen. Ik heb toen ook al die boeken van Maria mosterd gelezen.
    Ik lees net ook dat stukje van de volkskrant, bizar hoor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s