Recept | Zalm Quiche

Vorige week maakte ik een overheerlijke zalm quiche en er waren een aantal mensen die ik had beloofd het recept te plaatsen dus bij deze.

Wat ben je nodig?

– Deeg voor hartige taart, 10 plakjes uit de diepvries (ontdooid)
– 1 citroen, schoongeboend
– 25 gram bieslook, fijngesneden
– 15 gram dille, ik gebruikte uit een potje
– 2 stukjes zalmfilet uit de diepvries (ontdooid)
– 100 gram gerookte zalm
– 2 eieren
– 125 gram verse roomkaas
– 200 ml crème fraîche

Hoe maak je dit?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met het deeg. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Doe het rasp en sap samen met de bieslook en dille in een kom.

2. Snij de zalmfilet in stuk en de gerookte zalm in reepjes. Meng dit met het kruidenmengsel. Klopt de eieren los met de roomkaas en crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.

3. Verdeel de zalm met kruiden over de quichebodem. Schenk het eimengsel erover.

4. Bak de quiche in circa 45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
 photo IMG_7211_zps2bf301a9.jpg

Eet smakelijk xox

 

 

 

Advertisements

5 thoughts on “Recept | Zalm Quiche

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s