Naar de wc!

Stop de tijd, hou de wijzers tegen. Onze kleine man wordt groot, dag in dag uit worden we eraan herinnerd dat de tijd voorbij snelt. Een tijdje terug wilde Aron opeens op de wc zitten, gewoon zitten met broek aan verder niks. Ik was toen al mega trots, want tja jongetjes zijn meestal wat minder met plassen bezig.

Inmiddels zijn we een paar weken verder en is het alleen op de wc zitten, veranderd in echte plasjes! Ik heb een jaar geleden als een aftel kalender gekocht bij de action en inmiddels staat de auto al bij het huisje. Dit houdt in dat Aron een cadeau verdiende want, hij had 10 plasjes gedaan!

Afgelopen donderdag gingen we samen op pad, opzoek naar het perfecte cadeau. Aron wou graag een vliegtuig hebben dus onze zoekactie werd een tikkeltje lastiger gemaakt, dacht ik. We begonnen onze missie bij de Bart Smit, waar we eerst een inimini vliegtuig vonden van playmobile. Ik verbaasde me in de winkel wederom weer over de prijs van speelgoed. Een stukje verderop zagen we een vliegtuig van het merk Abrick, deze was 50 cm lang en net zo duur als de kleine van playmobile.

We lieten Aron zelf kiezen, aangezien het zijn cadeau was. Maar ik hoef natuurlijk niet uit te leggen welke vliegtuig Aron koos. Snel afgerekend, en daar liep onze (soms nog) kleine man met zijn grote tas. Thuis aangekomen moesten we direct de vliegtuig in elkaar te zetten. En wat is hij er blij mee.

IMG_9217

Tips:

 • Motiveer je kind, door positief te blijven. Geef complimentjes als het lukt (wij waren zelfs aan het klappen) maar geef ook complimentjes als het niet lukt. Bijvoorbeeld: Goed geprobeerd, gaan we straks nog een keer proberen. Door de complimentjes houdt je het plassen leuk.
 • Maak het plassen leuk, de eerste keren zat ik met Aron bij de wc met een boekje. Zo was hij niet alleen bezig met het moeten plassen.
 • Beloon je kind. Belonen hoeft niet altijd een cadeautje te zijn, dit kan bijvoorbeeld ook een tripje naar de kinderboerderij te zijn of een lekker (extra) ijsje. Belonen daagt uit en maakt het leuk. Draaf alleen niet door met belonen houdt het wel leuk.

Wij zijn er natuurlijk nog niet. Die luier zit nog steeds veilig om zijn billetjes, maar langzaamaan bouwen wij af en voor we het weten hebben wij een luierloze peuter. Dan is toch echt al het kleine eraf of niet?

xox Joyce & Aron

Advertisements

12 thoughts on “Naar de wc!

 1. Goedzoooo! Knapperd.

  Leuk is dat he die ontwikkeling. J is er zelf wel erg mee bezig wij zelf niet eens perse. Maar hij plast netjes op de wc als hij er om denkt en heeft liever geen luier meer om. Maar dat is nog niet altijd veilig hahaha.

 2. Aaaah hij staat ook al helemaal trots op de foto! Gaaf hoor! Echt super knap, dit vertelde ik dan ook op de intake van de pabo afgelopen week: Ik krijg er energie van als ik kinderen zie leren. Zo leuk is dat! Hartstikke goed Aron! 😀

 3. oh wat goed van die knapperd. En wat fijn dat het zo vanzelf gaat 🙂 ik vind het fijn om dit allemaal te lezen dan kan ik het onthouden voor mijn mooierd hihi.

  En wie helpt jou als je twijfelt? of gebeurt dit niet? gewoon nieuwsgierig heid hoor want ik merk dat ik toch wel veel met mijn moeder bespreek en tips vraag

 4. Wat ontzettend goed van hem zeg, Sam geeft het soms aan maar doet niks op de wc, in de zomervakantie maar eens beginnen met het beloningssysteem en alleen onderbroekje aan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s