Hoe houd je de warmte uit je huis

Advertorial – De afgelopen twee weken waren twee warme weken, dat is iedereen wel opgevallen. Niet alleen buiten was het warm ook in de huizen bleef de warmte lekker hangen. Wij wonen in een oude woning met een schuin dak waar de zon bijna de hele dag op het achterraam staat. We hebben alles dicht maar alsnog werd het al snel 25 graden of hoger in huis. Maar wat kun je nou tegen deze warmte doen?

De meest simpele oplossing is alles dicht doen, ramen, gordijnen alles. Niet altijd even handig, of zoals bij ons; ‘s nachts het raam open willen hebben en hem dan ‘s ochtends vergeten om hem weer dicht te doen tja dan wordt het ook niet koeler hé. Toch werkt het niet helemaal, je hebt namelijk altijd nog kiertjes waar het licht door komt.

Nu stuitte ik onlangs op VELUX® gordijnen. VELUX gordijnen kun je in alle soorten en maten krijgen en verduisteren ook nog eens.  Doordat de VELUX gordijnen op maat gemaakt worden en je ze super makkelijk in het kozijn kunt bevestigen. Ook heeft VELUX speciale zonnewering, deze hang je buiten op en je hebt geen last meer van de zon in je huis. Het voordeel hieraan vind ik dat je er wel gewoon door naar buiten kunt kijken. Alle VELUX artikelen kun je kopen in de VELUX webshop.

Afbeelding 5

Wat ik ook nog tegen kwam op de webshop van VELUX waren de VELUX insectenhorren, ze geven een maximale bescherming tegen insecten. Ik zou zeggen ideaal. Want met de warmte hebben we niet alleen last van de warmte, maar ook van de vervelende vliegende prikbeesten.

Wat gebruiken jullie tegen de warmte? 

 

Advertisements

2 thoughts on “Hoe houd je de warmte uit je huis

  1. Airco! Goedkoper als velux raambekleding 😉 haha. Mijn ouders hebben ook deze zonwerende gordijnen boven en het werkt super en gaat levenslang mee, dus wat dat betreft zou ik het nog overwegen.

  2. Wij slapen op zolder en daar is het met dit weer ook enorm warm. Hebben daar toevallig ook Velux ramen, maar die zitten aan de kant waar de zon niet op staat… We hebben sinds twee weken een airco staan. Ben daar nooit zo’n voorstander van, maar met deze warmte (het was laatst 35 graden op onze slaapkamer!)… We zetten rond de middag de airco aan en als we naar bed gaan doen we ‘m uit. Werkt prima zo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s