RECEPT | Zoete aardappel

Een paar weken geleden deden Robert en ik een keer samen boodschappen. Meestal doe ik dit alleen maar deze keer gingen we samen. Ik had behoefte aan een keer iets anders en we kwamen de zoete aardappel tegen. ‘zullen we deze maar proberen? dan hebben we in ieder geval iets anders’. Thuis aangekomen ging ik opzoek naar een recept en daarna was het tijd om te koken! Het was een lekkere maaltijd, ik vind zoete aardappel lekkerder dan gewone aardappelen.

Wat ben je nodig?

* 2 zoete aardappels
* 4 el zonnebloemolie
* 500 gram broccoli in roosjes
* Rode ui
* Kip reepjes
* Bouillonblokje

IMG_0896

Hoe maak je het?

Stap 1: Kook het water en doe het bouillonblokje erdoor.
Stap 2: Schil ondertussen de zoete aardappel en snij hem in reepjes (frietjes)
Stap 3: Doe de broccoli in het kokend water voor 1 minuut en giet het daarna af
Stap 4: Bak ondertussen de kip reepjes in een beetje olie
Stap 5: Doe de zoete aardappel in de oven voor 15 minuten, draai ze regelmatig om. Besprenkel de aardappel met zonnebloemolie
Stap 6: Voeg de broccoli, varkensvlees en de rode uit toe aan de aardappelen en zet dit nog 5 minuten in de oven.
Stap 7: Uit de oven op een mooi bord en klaar is kees! Ik bedoel deze maaltijd!

IMG_0901

Eetsmakelijk! 

Advertisements

8 thoughts on “RECEPT | Zoete aardappel

  1. Heb je varkensvlees of kip gebruikt? Het lijkt kip maar in je beschrijving staat varkensvlees 🙂 volgens mij kan het beide wel!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s