Naar de peuterspeelzaal!

IMG_2145

Vandaag was het zover (voor jullie gisteren) Aron mocht naar de peuterspeelzaal. Al de hele zomervakantie riep Aron dat hij naar school wil, en hoe lang het nog zou gaan duren. Terwijl wij op vakantie waren kwam er post binnen voor Aron. Namelijk het laatste formuliertje waarop de laatste gegevens ingevuld moesten worden. Afgelopen maandag ontving Aron een kaartje van zijn Juf H. waarop stond dat hij vandaag vanaf 09:00 uur welkom is op school.

Ik zal jullie de details van afgelopen nacht besparen denk ik. Nee ik doe het niet vertel het jullie gewoon. Om 4 uur vannacht werd Aron voor het eerst wakker, “mag ik nu naar school?”. Zuchtend ging Robert uit bed, want tja ik moest vandaag weer naar stage dus Robert was verantwoordelijk. Op bed kregen we nog een heel verhaal over wat Aron allemaal hoopte dat erop school zou zijn. (auto’s, vrachtwagens e.d.) Aron viel gelukkig snel weer in slaap maar een uur later volgde het riedeltje weer dezelfde route. En dat ging nog tot 7 uur zo door. Om half 8 ging de wekker en Aron was gelijk klaar wakker en hyper actief.

IMG_2157

Nadat we ons hadden aangekleed zijn we richting de peuterspeelzaal gefietst. Terwijl wij binnen liepen kreeg ik een goed gevoel. Het zag er gezellig uit en Aron zijn juf kwam direct lief over. Toch heel belangrijk zo’n eerste indruk. Aron ging Direct spelen en wij mochten even rustig rond kijken. We merkten beide direct aan Aron dat hij hier op zijn plek zit. Hij speelde en legde goed contact met andere kindjes. We hadden nog even een kort gesprekje met de Juf en besloten daarna om te vertrekken. We kregen ook de keuze om te blijven maar ik zelf ben daar niet zo van. Ik weet dat Aron dan denkt dat we elke keer mogen blijven en dat vind ik niet handig.

Aron vond het op een gegeven moment ook wel voldoende en stuurde ons letterlijk de deur uit. Hij moest nog even gauw zijn beker en banaan in de bak doen en daarna kregen we een knuffel en een kus. Ook zwaaide hij nog even toen we buiten waren, maar al snel was hij weer gericht op zijn speelgoed. We fietsten beide met een goed gevoel weg, ik naar stage en Robert naar huis.

IMG_2158

Om 11 uur mocht Robert Aron weer ophalen. Ik zat ondertussen op stage en was mega benieuwd hoe het gegaan was. Gelukkig was het allemaal goed gegaan en heeft Aron zich keurig gedragen. “Het was alsof hij hier al jaren komt” – Nou dat is goed om te horen! De eerste keer in de kring vond Aron nog een beetje moeilijk, hij zag het nut er niet van in haha! De kringen daarna ging het prima!

Tussen de middag had ik nog even gebeld met het thuisfront en Aron vertelde vol trots wat hij allemaal gedaan heeft op “school”.  Ook vertelde Aron dat hij niet kan wachten tot hij weer heen mag.

Ik ben echt trots op Aron en blij dat hij het zo leuk vind! Op naar vrijdag, dan mag hij weer een ochtendje spelen met zijn nieuwe vriendjes!

IMG_2159

xox Joyce

Advertisements

16 thoughts on “Naar de peuterspeelzaal!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s