Aron doet het goed!

IMG_2146

Aron gaat vandaag inmiddels al twee weekjes naar peuterspeelzaal en afgelopen week kwam ik zijn juf tegen en kreeg ik wat te horen over hem. Even snel een gesprekje over hoe hij het doet. Ik vond het fijn aangezien ik door school en stage hem niet kan ophalen vind ik het fijn om wel te kunnen horen hoe hij het doet.

Ze vertelde mij dat ze allemaal verbaasd zijn dat Aron nog maar 2,5 is. Aron kan heel goed praten, kan al goed dingen verwoorden en tja dat laat hem vaak ouder lijken. Ook met zijn lengte van 101 cm is hij niet de kleinste en komt hij aardig in de buurt van de vier jarigen in de groep. Verder doet Aron het heel goed op school, doet zijn best tijdens de ochtenden.

Hij begrijpt wat er van hem verwacht wordt in de kring, en tijdens het oplezen van de dag ritme kaarten snapt hij de meeste kaartjes al. De juf vraagt namelijk aan de kinderen wat de plaatjes betekenen. Ze vertelde mij dat ze begonnen was met de makkelijk kaartjes, maar ook de moeilijkere kaartjes kan Aron verwoorden. Super knap!

Ook vertelde ze dat Aron bijdehand is, dit kan ik beamen Aron heeft zijn bijdehandjes trekjes. Vaak zijn het kleine dingen  maar toch haha! Het siert hem ook wel, een boef met bijdehandse streken.

IMG_2159

Aron vind school ook hartstikke leuk, en kan tijdens het eten ‘s avond goed goed vertellen wat hij allemaal gedaan heeft. “Buiten gespelen”, “Binnen gespelen” en ga zo maar door. Het is fijn om zo een gesprekje met hem te kunnen voeren. Zo weet ik dat hij een leuke dag heeft gehad maar ook leer ik hem na te denken over zijn dag.

Ons mannetje wordt groot, dat besef ik me elke dag weer. Over 3 maandjes wordt hij alweer 3 jaar, en dan duurt het dus nog maar één jaar voordat hij naar de echte school toe mag.

Ik ben een trotse mama!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s